Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017

Σχεδιάζοντας ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το αρχαίο θέατρο


Η εκπαίδευση στον πολιτισμό οφείλει να έχει ξεχωριστή θέση στην ευρύτερη παιδεία των μαθητών, οι οποίοι όμως συχνά αντιμετωπίζουν τους εκπαιδευτικούς περίπατους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους ως μία βαρετή διαδικασία. Ωστόσο, τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται εδώ και δεκαετίες από μουσεία και Εφορείες Αρχαιοτήτων στοχεύουν στη βιωματική κατάκτηση της γνώσης μέσα από μια ευχάριστη και δημιουργική εμπειρία που διαφέρει τελείως από μια τυπική ξενάγηση. 
Το έντυπο αυτό προτείνεται στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ως ένα χρήσιμο παιδαγωγικό εργαλείο για το σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων που αφορούν στην πολιτιστική κληρονομιά. Φυσικά, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη θεματική του αρχαίου θεάτρου, με στόχο την αξιοποίηση των εντύπων του εκπαιδευτικού φακέλου που κρατάτε στα χέρια σας. 
Στις σελίδες που ακολουθούν μπορείτε να διαβάσετε όσα χρειάζεται να έχετε υπόψη σας για το σχεδιασμό ενός εκπαιδευτικού προγράμματος με τη βοήθεια του προσφερόμενου εκπαιδευτικού υλικού, καθώς και ενδεικτικά παραδείγματα επισκέψεων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το αρχαίο θέατρο του Διονύσου στην Αθήνα. 

Το έντυπο είναι διαθέσιμο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου