Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Το Συμπόσιο της πείνας


Το Συμπόσιο της πείνας είναι ένα παιδαγωγικό, βιωματικό "εργαλείο" εμπνευσμένο και προσαρμοσμένο από την αντίστοιχη δραστηριότητα του καναδικού Oxfam-Québec που δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να βιώσουν τις ανισότητες και να καταλάβουν πως οι αποφάσεις μας έχουν αντίκτυπο στις ζωές άλλων ανθρώπων στον πλανήτη. 
Το Συμπόσιο είναι μια δραστηριότητα πολύ ευέλικτη, που μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, με την ευκαιρία του πρωινού, του μεσημεριανού, του κολατσιού ή, ανάλογα με τις δυνατότητες μας, σε μια "συρραφή". 
Η δραστηριότητα μπορεί να υποδεχτεί μικρό ή μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων και μπορεί να έχει διάρκεια από μια έως περισσότερες ώρες, ανάλογα με τους συμμετέχοντες και τον χρόνο που επιθυμούμε να διαθέσουμε. Μόνο λίγοι "συνδαιτυμόνες" θα φύγουν με γεμάτο στομάχι από το Συμπόσιο της πείνας, όλοι όμως θα έχουν κατανοήσει εξαιρετικά τις αιτίες της φτώχειας, της πείνας, της μετανάστευσης και της αναγκαστικής προσφυγιάς με σκοπό να θελήσουν να κινητοποιηθούν και να αναλάβουν δράση ώστε να αλλάξουν τα πράγματα.
Στο Συμπόσιο της πείνας υπάρχουν δραστηριότητες που σκοπό έχουν να βοηθήσουν τους μαθητές να κατανοήσουν τις αιτίες, αλλά και τις δυνατότητες αντιμετώπισης του προβλήματος της πείνας στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου