Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Παιχνίδι για την Ανακύκλωση


Εκπαιδευτικό παιχνίδι με χρήση κινουμένων σχεδίων που αναπαριστά το χώρο του δάσους και εστιάζει στην ανακύκλωση των απορριμμάτων. Σε αυτό καλείται ο παίκτης να συλλέξει τα απορρίμματα που είναι πεταμένα στο δάσος και να τα ρίξει στους κατάλληλους κάδους. 
Επίσης παρέχονται συμπληρωματικές πληροφορίες για το είδος των απορριμμάτων που δέχονται οι κάδοι κομποστοποίησης, ανακύκλωσης και απορριμμάτων. Παράλληλα αναγράφεται το σύνολο των απορριμμάτων που έχει να βρει ο παίκτης και τα οποία είναι ενσωματωμένα στο τοπίο του δάσους, καθώς και το σύνολο των πόντων που κέρδισε ή έχασε κατά τη ρίψη του σωστού ή λανθασμένου απορρίμματος στον κάδο επιλογής του.
Απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε εκπαιδευτικούς και γονείς.

Διδακτική αξιοποίηση

Το μαθησιακό αντικείμενο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους μαθητές ως μέσο αξιολόγησης ή και αυτοαξιολόγησης, προκειμένου να εξασκηθούν και να κατανοήσουν την ανακύκλωση των απορριμμάτων, καθώς η μάθηση επιτυγχάνεται μέσω της δοκιμής και του λάθους. Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον εκπαιδευτικό για εξάσκηση στη σχολική αίθουσα με χρήση διαδραστικού πίνακα ή εποπτικού μέσου, ενδυναμώνοντας το ενδιαφέρον των μαθητών για μάθηση μέσω της προσπάθειας που γίνεται να συνδεθεί η Χημεία με τις βιωματικές εμπειρίες τους. 


  • Να για ξεκινήσει το παιχνίδι κάντε κλικ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου