Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

Εξερευνώντας τον κόσμο του Βυζαντίου

Αξιοποιώντας την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων (ΕΚΒΜΜ) έχουμε την ευκαιρία να πραγματοποιούμε με τους μαθητές μας ένα διαδικτυακό ταξίδι στον άγνωστο κόσμο του Βυζαντίου.
Η πλατφόρμα παρέχει στοχευμένο ψηφιακό περιεχόμενο για την ανάδειξη της κληρονομιάς του Βυζαντινού πολιτισμού μέσω διαδραστικών ψηφιακών υπηρεσιών πληροφόρησης. Οι υπηρεσίες αυτές προβάλλουν και πληροφορούν για μνημεία, κινητά και ακίνητα, για προσωπικότητες, ιστορικά γεγονότα, επιτεύγματα, αλλά και όψεις καθημερινής ζωής του βυζαντινού πολιτισμού. Το περιεχόμενο του ιστοτόπου είναι δίγλωσσο, ελληνικά και αγγλικά.


Προσφέρονται τέσσερις πολύ ενδιαφέρουσες υπηρεσίες :

  • Τρεις ταξιδιωτικές διαδρομές σε βυζαντινές πόλεις (σταθμούς) με τον «επισκέπτη» να προσλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες (γεωγραφικές, ιστορικές,καλλιτεχνικές, αρχαιολογικές) για τα βυζαντινά μνημεία κάθε τόπου με τη χρήση πολύμορφου υλικού (εικόνα, βίντεο, σχέδια, ψηφιακά πανοράματα). 
  • Με την μορφή μελέτης εις βάθος, συγκεκριμένων θεμάτων ανάλογα με τα είδη των χρηστών (εξειδικευμένο κοινό, μαθητές, ευρύ κοινό) προσφέρεται η δεύτερη. 
  • Οκτώ εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά ηλικίας 5-8 και 9-14 ετών περιλαμβάνει η τρίτη υπηρεσία.  
  • Με τη μορφή τριών ραδιοφωνικών εκπομπών οι οποίες περιλαμβάνουν ιστορικά κείμενα και ένα παραμύθι που σχετίζονται με θέματα του βυζαντινού πολιτισμού. Θα παρουσιαστεί επίσημα σε ημερίδα, που διοργανώνεται την Τρίτη 19 Μαρτίου στο υπουργείο Πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου